tiistai 19. tammikuuta 2016

Pikalaihdutuskokeilu. Auttaako sauna laihtumaan?

Eilen pohdittiin että putooko se paino siellä saunassa helpommin, entä jos saunoo pilkkihaalarit päällä? Onko se tehokkaampaa? No olihan sitä pakko kokeilla jonkinlaisissa haalareissa ite. Meiltähän ei kummaltakaan löytyny pilkkihaalareita niin joutu vähä improvisoimaan. Kun harrastuksiin kuuluu VPK ja siellä hälytyksissä juokseminen niin otettiin sammutushaalarit. Tässä kokeilusta video ole hyvä. Vierailevana tähtenä yks vähä vähemmän lihava ensihoitaja. Pahoittelut huonosta äänenlaadusta joka johtunee kameran vesitiiviistä kotelosta :/
(Jos video ei toimi klikkaa tästä)



"Vastaus kiperään kysymykseen on kyllä. Kehosi polttaa saunassa istuessasi enemmän kaloreita, koska se yrittää viilentää sinua ja energiankulutuksesi on tehokkaampaa. Nesteen poistuminen hikoilun myötä voi lisäksi saada puntarinlukeman hivenen alemmaksi.

Sauna kiihdyttää aineenvaihduntaa, joten ylimääräinen energiankulutus on siksi mahdollista. Mutta varsinaisesti sauna ei laihduta. Nesteen poistumisesta johtuva painonpudotus saunan vuoksi ei ole pysyvää, sillä menetetty paino tulee takaisin heti, kun keho saa jälleen nestettä.

Saunassa istuessa voi siis hetkeksi keventää itseään, mutta todellinen painonpudotus tapahtuu vasta elintapoja muuttaessa. Saunassa istumiseen ei siis kannata laihdutusmielessä luottaa. Vertailun vuoksi, varttitunnin verran nauraminenkin kuluttaa noin 10 – 40 kilokaloria."

Teksti on lainattu sivustolta tohtori.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti