sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Cambridge ykköstaso ja liikunta, jaksaako läski liikkua?

On tässä aina välillä pohdittu että miten tällä ruokavaliolla jaksaa liikkua. Jostain muistaakseni luin että ois sopivaa kävellä 20min päivässä tässä ykköstasolla. No läskinähän ei muutenkaan juuri ole jaksanut liikkua, joten on aika muutaman ihmiskokeen. Tässä raporttia niistä.

Keskiviikkona oltiin salilla ja aattelin että otan aikalailla rauhallisesti, kun ei yhtään tienny että miten jaksaa mitäkin tehdä. Menin sitten juoksumatolle ja lähdin käveleen, mielestäni reipasta vauhtia 6km/h, siinä sitte sipsuttelin meneen vajaan 10 minuuttia kun alko tuntuun että se matto on kovin kapee. Kävelin sen kymmenen minuttia täyteen ja kun lähdin siitä matolta pois ni meinasin mennä nurin. Jotenkin alko heikottaan, eihän se varmaankaan näillä kalori määrillä mikään ihme ole. Siinäkin hetken istuin ni aattelin että tarvii sitä ny vielä jotain tehdä ja poljin vielä 10 minuuttia kuntopyörää. Uudestaan ei mitään huimauksia tullu.

Perjantaina sitten keilaamassa, ei mitään ongelmia. Siitä jo kirjoittelinkin joten ei siitä sen enempää.

No eilen oltiin hetken aikaa pihalla, Näsijärven rannalla, Anteron kanssa. Terhi meni jäälle käveleen mutta ite en, johtuen aivan väärästä kenkävalinnasta. Kuitenkin jonkin aikaa tuli käveltyä ja tehtyä vähän lumitöitä, lähinnä rantasaunan rappusilta ja terassilta. Keli oli niin komee että siinä ois voinu pitempäänkin olla mutta taas kerran tää mulle aivan uus ongelma, VARPAAT AIVAN JÄÄSSÄ! No eihän siinä kun sisälle ja jalat lämpösen puuhellan kylkeen ni kyllä jo reilun 10 minuutin päästä alko tunto palaileen. Onneks sain samalla reissulla uudet villasukat. :D
Eilen illalla lähdin Aitooseen pelaamaan sählyä palokuntalaisten kanssa. Vaikka oonkin melkosen hyvä siinäkin lajissa niin tarvi käydä vähä muiden kanssa reenaamassa ja näyttämässä niille miten niitä maaleja tehdään ens lauantain turnausta varten. Semmonen suurinpiirtein puolitoista tuntia siinä höntsäiltiin, välillä ihan hyvällä vauhdilla välillä rauhallisemmin. Höntsäilyn aikana ei tullu minkäänlaisia heikotuksia eikä mitään muitakaan kummallisia tuntemuksia. Ainoastaan pelin jälkeen oli vähä kummallinen olo. En oikeen osaa sitä kuvailla tarkemmin, mutta vähä niinku ois oksettanut mutta ei kuitenkaan. 

No tänään sitte tosiaan lähettiin ihan luistimilla kokeileen sinne nässylle että miltä se tuntuu. Olihan se ihan mukavaa, hetken. Viis minuttiia kun oli ollu luistimet jalassa ni jalkoja särki aivan saatanasti aikalailla 13 minuutin kohdalla oli jo kiire ottaa luistimia pois kun tuntu siltä että jalat palaa ja räjähtää ja kaikkee. Tässäkään kokeilussa ei oikeestaan missään kohtaa tullu huono olo. Vasta kotipihassa kun nousi autosta ylös niin tuntu vähä heikolta. Keli oli komee ja jäänpintakin ihan kohtis hyvässä kunnossa että siellä pääsi hokkareilla meneen ilman suurempaa tökkimistä. Sen kyllä huomaa että kyllä jotenkin on virtaa enemmän, ehkä, epäilen että jos ei tällä kuurilla ois ni tuskin ois tullu tonnekkaan lähdettyä. Osittain tietysti Terhin ansioo kun jaksaa aina 10 kertaa kysyä että lähdetkö ennenku suostun...
Näillä eteenpäin. 

Illalla mennään porukalla kokeilemaan aivan uudenlaista elokuvakokemusta. 
 Raportoidaan siitä hommelista myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti