perjantai 22. tammikuuta 2016

Cambridge- ohjelma pähkinänkuoressa.

Oli tuolla facebookissa kyselty että minkälaisella ihme dieetillä tässä ny ollaan. Monet on myös kyselly että mitäs sitten kun pussien syöminen loppuu, tuleeko kaikki takas? Tässä hieman selvennystä miten homma etenee.


Ollaan siis Akun kanssa Cambridge- ohjelma nimiseen systeemiin sekaannuttu. Cambridge ohjelma on 6 tasoinen.

1. tasolla syödään pelkästään Cambridge ruokia, eli niitä paljonpuhuttuja pussikeittoja.
"Aterioita" syödään kolme tai neljä päivässä, ilmeisesti laihduttajan koosta riippuen. Me ollaan Akun kanssa sen verran isoja että syödään 4 ateriaa päivässä. ;)
Ykköstasoltahan ei ole pakko aloittaa jos ei halua ja on olemassa myös 1+ taso, jossa ruokavalioon kuuluu vähän vihanneksia, juureksia ja lihaa.
Me kuitenkin aloitettiin ihan ykköstasolta. Se hyvä puoli tässä on että ei tarvi kertaakaan pohtia että mitä teksi ruoaks, ja toisaalta eipä juuri mitään tarvi tehdä näitten pussienkaan kanssa. Suurinosa valmistuu ruokien mukana saadulla sheikkerilla hetkessä. Jonkun keiton tekemiseen voi mennä ehkä pari minuuttia tai jos alkaa oikeen "herkutteleen" ja tekee jostain pirtelöstä moussen ni sitä joutuu sit ootteleen n. 10 minuuttia. Valmentajalta saadaan siis aina kaikki ruoat kerralla seuraavaan käyntiin asti.Vettä pitäis juoda ainaki 3 litraa ja kahvia sekä teetä saa juoda, mielellään toki ilman maitoa.

Ykköstason päiväkohtainen kalorimäärä on n. 600kcal, riippuen vähä siitä mitä patukoita, keittoja tai pirtelöitä syö.

2. tasolla, sitten jätetään yksi pussiateria pois ja sen tilalle tulee yksi "normaali" oikeaoppinen ruoka-annos, joka koostuus siis kasviksista ja proteiinipitoisesta ruoasta. Kokonaiskalori määrä nousee 800kcal. Tällä tasolla edelleen haetaan sitä säännölisyyttä syömiseen tai siis ateriarytmiin.

3. tasolla vedetään jo 1000 kcal. Pussien määrä on edelleen kolme,  sen lisäksi laadukkaita proteiineja, vihanneksia ja marjoja. Vettäki juodaan edelleen reilusti eli 2,5 litraa vettä tai muuta kaloritonta nestettä. Kahvia ja teetä saa juoda. Edelleen harjoitellaan ruokarytmiä, lisäksi aterian koostamista ja erilaisia variaatioita ruoanlaitossa.

4.tasolla syödään jo huimat 1200kcal päivässä, osa tulee edelleen pusseista mutta kokoajan suurempi osa kokataan itse.

5. tasolla tulee 1500kcal vuorokaudessa. Pussiruokia syödään enään yksi ja muut ateriat valmistetaan/kootaan itse.

6. tasolla ei syödä enää ollenkaan pussiruokia vaan pelkästään itse valmistettuja / koottuja aterioita, paitsi jos haluaa edelleen syödä niitä niin ei sitä oo kielletty. Vaikee kuvitella että joku haluais :D Tällä tasolla keskitytään valmentajan kanssa sitten muuten terveelliseen elämään. Opetellaan liikkumaan säännöllisesti ja terveyttä edistävällä tavalla. Lisäks vielä panostetaan lisää siihen ruoan suunnitteluun ja valintoihin että paino pysyykin poissa.


Mehän tosiaan mennään nyt ykköstasolla ja on siitä aika tasaseen pyritty raportoimaan fiiliksiä. Useesti vituttaa ja tekee mieli kaikkee hyvää, mutta nälkä ei oo ollu missään kohtaa eli kai tässä jotain hyvääkin on. Me ollaan ykköstasolla 10 viikkoa, paitsi jos pää hajoo aikasemmin ni sit hypätään eteenpäin. Noi yllä olevat tekstit perustuu muiden paitsi ykköstason osalta siihen mitä olen lukenut tai kuullut. Tarkempaa analyysiä niistä tulee sitä mukaan kun tasoja hypitään eteenpäin.

Hintaa kun joku kyselee kuitenkin, niin viikon eväät, kun ollaan kokonaan pussikuurilla, maksaa n. 70-90€
Toivottavasti tää ny avas vähä lisää minkälainen kuvio tää on.
Jokainen voi toki opetella itse lisää vaikkapa tästä suuresta ja mahtavasta intterwebistä googlen avustuksella. Laiskat voi klikata tästä!

ps. Jos joku asiat paremmin tietävä, kokee että tässä on jotain kerrottu aivan päin seiniä, niin pistä kommenttia alle ni KORJATAAN. Ettei kellekkään tuu paha mieli.

Noh tulipas tässä ny mainostettua tätä ohjelmaa.  *vinkvink*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti