lauantai 19. maaliskuuta 2016

Ruokapläjäys!

Aattelin tehdä taas päivityksen ruuasta. Uusia juttuja on testailtu, kaikkia korvaavia ruokia en kyllä allekirjoita, mutta on löytynyt jotain hyvääkin. Ensinnäkin, olen oppinut syömään rahkaa lautaselta, enää ei joka kerta tarvitse tehdä smoothieta. Aiemmin rahkan lusikoiminen lautaselta aiheutti oksureaktiota, nyt menee ihan ok. Joskus tekee jopa aamulla mieli rahkaa o.O


Rahkaa ja mansikkavattusosetta.

Paras "korvaava" ruoka jollekkin oikealle, on ollut kukkakaalimuusi. Se on oikeasti hyvää! Paistetut kuhafileet ja kukkismuusi, ei edes tajunnut kaivata perunaista muusia. Salaatti tuosta kuvasta puuttuu, mutta ei sitä aina jaksa rehujakaan puputtaa. Muusiin laitettiin:


  • Kukkakaalia keitettynä
  • Keitinveteen kasvisliemikuutio, ei terveellisin vaihtoehto mutta tällä kertaa käytettiin
  • Floran kokin salaisuus Tämmöinen pullo
  • Sitten vaan sauvasekottajalla muusiksi. Helppoa!



Kukkakaalimuusia ja kuhafileitä.


Toinen kukkakaalia sisältävä resepti oli kukkakaalipitsa mitä kokeiltiin. Mutta se ei kyllä toiminut. Ihan ok makuista, mutta pitsan kanssa sillä ei ollut mitään tekemistä. Jos haluaa pitsaa, niin sitten tekee pitsaa eikä yritä terveellistää sitä. Se ei vaan toimi. Janne tosin tykkäs siitä. Diagnosoin tykkäämisen johtuvan siitä, että nyt kun saa vihdoinkin jotain pureskeltavaa ruokaa, niin kaikki kelpaa. Taitaa olla tarkempaa ohjetta tulossa tästä pitsasta vielä myöhemmin. En tiedä tuliko pohjasta edes semmoista kuin olisi pitänyt, omituisesti se jäi lastaan kiinni. Kun yritti laittaa pitsan palasta lautaselle niin täytteet kellahti sinne mutta pohja jäi lastaan kiinni. 
Herkullisen näköinen siitä pitsasta tuli

Yks työpäivä käytiin Sammonkulmassa lounaalla, siellä oli paneroitua kalaa ja lasagnea tarjolla. Hyviä ruokia, mutta ei ehkä ihan laihisruokaa. Sain oman kalan keittiöstä, ei voi kun kiittää heidän tarjoamaa tukea tähän hommaan! Keräsin kalan kaveriksi salaattipöydästä lautasellisen salaattia.

Sammonkulman lohimedaljonki, slurps.


Loppuun vielä pari salaattilautaskuvaa. Ensimmäinen rakenneltu kotona, sisältää jotain vihreää salaattia, tomaattia, paprikaa, kurkkua, siemensekoitusta ja savukalaa Prisman kalatiskistä. Kala oli kuivaa ja jotenkin sitkeää, ei jatkoon. Kerran aiemminkin ostanut tuommoista kumikalaa, sillon S-marketin tiskiltä. En tiedä onko se vanhaa vai miksi maistuu niin kovin omituiselta.


Viimeinen kuva on Taysin kahvion salaattibuffetista, mistä oli jo aiemmin puhetta. Punainen ei ole ketsuppia, vaan jonkinsortin öljychilikastike. Aivan sairaan hyvä annos!


Kerrotaan nyt vielä miten kävi terveyskeksien kanssa. No, kuten nimi antaa olettaa, niin ei ne hyviä olleet :D Mikään terveellinen ei taida olla.. Eli siis, löysin reseptin mihin tuli banaania, kaurahiutaleita ja kuivattuja karpaloita. Ite en tykkää karpaloista, joten laitoin mantelirouhetta ja koska mieli teki, niin tummaa suklaata semmosen Fazerin pikkupatukan verran, eli viisi palaa. Noh joo. Ei ne pahoja olleet. Mut jos mieli tekee hyviä keksejä, ei nää poista sitä mielihalua. Joten turha syödä turhia kaloreita, on sit mielummin ilman keksejä. Keksit jäi tommosiks kököiks, kun en tajunnu että ne ei uunissa leviä :D Makuun tuskin olomuoto vaikuttaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti