lauantai 26. maaliskuuta 2016

Munakas

Tein tässä joku päivä ittelleni iltapalaks tämmösen kohtuu simppelin munakkaan. Aika helppo ja nopee tehdä. Terhi kun oli töissä niin eipä tässä kummempia kokkailuja jaksa itteensä varten tehdä. Ja toisekseen en jaksanu mennä kauppaan, joten tää on koottu kaikesta mitä sattu jääkaapista löytyyn.

Jos joku muuten miettiin kuinka hankalia nää on tehdä, niin voin kertoo että ite en oo koskaan osannu/halunnu tehdä ruokaa ja tästäkin selvisin polttamatta ruokaa tai taloo tai mitään. Muutenkin oon aika vitun surkee keittiössä, paitsi tietysti yhdessä asiassa, syömisessä! :D No mutta tässähän tätä oppii.

Tehdäänpä nyt siis munakas. Siihen tarvit seuraavat jutut:
  • 2 munaa
  • 2kpl = 3g valkosipulinkynttä
  • 1kpl = 75g sipuli
  • 1kpl = 90g suippupaprika
  • 1rkl = 16g tomaattipyreeeee
  • 25g raejuustoa
  • Mustapippuria ja chilimaustetta
 Alkuun pilkoin sipulit, valkosipulinkynnet ja paprikat. Sipulia ja paprikaa oli ehkä vähän liikaa... Varmaan puolet kumpaakin olis riittäny. Jos et tykkää reilusti valkosipulista älä laita kun 1 kynsi! Kaks meinaan maistuu jo ihan kivasti :)
Sitte rikoin mukiin 2 munaa ja sekoitin sinne ruokalusikallisen tomaattipyreetä kun semmonen sattu oleen avattuna jääkaapiissa. Sit sekaan vielä valkosipulit ja mausteet, mustapippuria ja chilijauhetta... Sopivasti.
Sekoitettuna tää sörsseli näytti aikamoiselta oksennukselta.
Sit ois homma niinku paistamista vaille valmis. Paistinpannu kun oli jo valmiiks lämpösenä liedellä niin mukista kiisseli pannulle, miedolla lämmöllä paistumaan. Kun litku alko vähä hyytyyn heitin siihen päälle vähä raejuustoo, arviolta 25g. Sit sipulit ja paprikat kans sinne muhiin. Täytyy myöntää että alko toi homma kyl vähä epäilyttää siinä kohtaa kun kippasin noi raejuustot tonne mutta ihan hyvä lisä ne sitte loppupeleissä oli.


 Lautaselle pinosin vielä lisäks vähä erivärisiä juttuja mitä jääkaapista löysin:
  • 10kpl = 110g kirsikkatomaattia
  • n. 10cm = 70g kurkkua  
  • 60g raejuustoa
Tämmönen annos siitä rakentu. Ja hyvää oli taas.
 Monesti tulee nykyään mietittyä että minkä ihmeen takia on syöny kaikkee epäterveellistä paskaa päivittäin. Ja monta kertaa päivässä. Kun tämmönen 10minuutin munakassysteemi on ihan hyvää. Onko oikeesti ollu niin vitun laiska ettei oo jaksanu ees tämmöstä tehdä. Voin oikeestaan vastata omaan kysymykseeni. ON!


Koko paketti 240 kcal, hiilarit 22,4, Rasva 9,7, Proteiini 14,6 (laskettu S Health sovelluksella)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti