sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Lounaalla: Ravintola Pyy

Käytiin viime torstaina Akun ja Terhin kanssa Ravintola Pyyssä Tampereella lounaalla.
Etukäteen oltiin sen verran netistä ja facebookista vakoiltu että siellä olis jonkinlaista salaattilounastakin tarjolla.
No ei muutaku kokeilemaan. Aikaisemmin on Akun kans jo himoittu kyseisen ravintolan listalta pääruokaa nimeltä: Coeur de filet Provencale eli Kokonaisena paistettua häränsisäfileetä Kaakinmaan tapaan. Tähän annokseen kuuluu härän sisäfileetä (500g!!!), Rosamunda-perunaa, tuoreita kasviksia, punaviinikastiketta, valkosipulia ja aitoa Cafe de Paris -makuvoita. Lisäksi siellä perässä lukee että: Annos on kahdelle. Sinulle ja Hänelle. Akun kans aateltiin että kumpikin vois kyllä ottaa oman tommosen. Eli mulle ja mun mahalle! Jonain päivänä me käydään se kokeilemassa ;)

No se siitä. Paikka löydettiin näppärästä navigaattorin avulla ku ei löydy minkäänlaista paikallistuntemusta Tampereelle. Jo ulkona paikka näytti yllättävän tutulta, sisältä vielä vähä enemmän. Täähän on se paikka joka oli Sukulan Kuppilat kuntoon- ohjelmassa. KOROSTETAAN NYT KUITENKIN, että ohjelmassa oli siis samassa tilassa sijainnut ravintola, EI TÄMÄ siinä nyt oleva! Paikka oli siisti ja kaikinpuolin miellyttävän näköinen. Tilaa oli sillä hetkellä kun satuttiin paikalle. Tarjoilija tuli nopeasti tuomaan lounaslistat ja sieltä oli helppo valita salaattilounas marmorifileellä, kun oltiin listoja jo etukäteen tutkailtu. Tilauksen jälkeen pöytään tuotiin juomat ja leipää, joka oli muuten aivan jumalaisen hyvää! Itse salaattikin tuli todella nopeasti, niinkuin lounaan kuuluukin(ainakin mun mielestä).

Salaatissa oli siis salaattisekoitus, tomaattia, kurkkua, paprikaa, marinoitua punasipulia, paahdettuja siemeniä ja kvinoaa. Lisäksi sitruunavinaigrettea. Siihen olisi kuulunut oliivitkin mutta ne ei meikäläisille uppoa joten ne jätettiin pois, samoin meloonia ois pitäny olla mutta ei löydetty. Minähän en ees huomannu sen puutetta, mutta Aku ja Terhi sen keksivät. Lisäksi salaattiin sai valita, grillattua vuohenjuustoa, kananpojan rintafileen tai marmorifileen. Me päädyttiin kaikki tohon marmorifileeseen.

Salaatit tuotiin nopeasti nenän eteen ja ei muutakun kimppuun. Kvinoa taisi olla kaikille uusi tuttavuus ja aiheutti siitä johtuen hieman hämmästelyä :D Suutuntuma kyseiselle artikkelille oli aika hassu, mausta en oikeestaan osaa mitään sanoa. Marinoitu punasipuli oli, yllätysyllätys, jäätävän hyvää! Minä ja Terhi syötiin salaatit suurella ruokahalulla, kun taas Aku ei oo vielä itsestään löytänyt sisäistä pupua, joten salaatti ei oikein uponnut. Marmorifile oli tosi hyvää, joskin silti aika mautonta.
Salaatin hinta oli 10€, ehkä paljon, ehkä ei. Ei tommosta joka päivä viittis lounaaksi tolla hintaa syödä, mutta aina välillä kyllä!
Ja koska jotain teistä varmasti kiinnostais tän aterian ravintoarvot, niin laitoin ravintolaan torstaina viestiä että onko niitä saatavilla, en ole vielä saanut vastausta. Lisään sen tänne jos semmoset löytyy.


Kokonaisarvosana kyseiselle salaatille olis semmonen kun
 4/5

LihavatEnsihoitajat suosittelee!


 Ravintola Pyy, Papinkatu 20, 33200 Tampere  




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti