Pohjan ohjeen terhi löysi tikis.fi sivulta. Siellä sivuilla oleva kuva pizzasta on liian terveellisen näköinen joten aattelin vähä soveltaa... Ajatus koko pizzan tekemiseen nyt lähti siitä että jääkaapissa oli jauheliha jonka viimein käyttöpäivä on tänään.
Ensin tein pohjan ohjeen mukaisesti, mutta sitten tajusin että siitä tulee aika pieni. Siitä johtuen tein saman uudestaan, koska ruokailijoita on tänään neljä.(tästä johtuen kuvissa on siis aina puolikas annos verrattuna tähän mun kirjoittamaan ohjeeseen)
Tiivistetysti pohjan ohje menee siis näin:
- 6 keskikokoista porkkanaa
- 2 valkosipulinkynsi
- 2 kanamuna
- 1 desiä juustoraastetta
- Uuni päälle 200 asteeseen.
- Kuori ja raasta porkkanat, purista raasteesta neste pois.
- Lisää joukkoon 1 desiä juustoraastetta, pilkotut valkosipulinkynnet ja 2 munaa.
- Sekoita kädellä hyvin.
- Levitä pellille tasaiseksi pohjaksi.
Pohja ennen uunia - Pohja uuniin 10-12min. Annoin ite sen olla sen 12min.
Pohja uunin jälkeen. Muuttu siinä vähä väri.
- Jauheliha Atria 10% 400g
- 1 Keltasipuli
- 1 Suippopaprika
- 7 kirsikkatomaattia
- Purjoa!?
- Ja loput emmental raasteet, mitä 150g pussiin jäi pohjan jälkeen.
Täyttämisen jälkeen vielä reilu 5 minuttia uunissa.
Tommonen siitä sitten tuli.
Pizzapohjan ravintoarvot noin suurinpiirtein. 487kcal, hiilarit 38,2g, rasva 32,1g, protskuu 36,6g
Täytteet: 768kcal, hiilarit 16g, rasva 39,7g, proteiini 84,2
Eli sopiva annos kuudelle taas, jolloin annokselle jää 210 kcal, 14,3g hiilareita, 12g rasvaa ja proteiinia 20g.
Oli muuten HYVÄÄ! Kokeile!
Seuraavaksi kesäkurpitsapohjaa?
VastaaPoistaKai sitäkin vois kokeilla :) Seuraavaks jonossa on kanamunapohja, mutta pistetään muistiin!
VastaaPoista