perjantai 25. maaliskuuta 2016

Porkkanapohjainen pizza

Kukkakaalipizzapohja ei oikeen Terhin mielestä toiminu sillonkun sitä tehtiin ja olihan se kieltämättä minunkin mielestä hassun "märkä". No ehkä siinä tehtiin jotain väärin kuka tietää. No nyt vastaan on tullu ohje jossa pohja tehdään porkkanoista, jos ei siinä muuta hyvää ole niin ainakin porkkanat on helpompi raastaa kun kukkakaali :D

Pohjan ohjeen terhi löysi tikis.fi sivulta. Siellä sivuilla oleva kuva pizzasta on liian terveellisen näköinen joten aattelin vähä soveltaa... Ajatus koko pizzan tekemiseen nyt lähti siitä että jääkaapissa oli jauheliha jonka viimein käyttöpäivä on tänään.

Ensin tein pohjan ohjeen mukaisesti, mutta sitten tajusin että siitä tulee aika pieni. Siitä johtuen tein saman uudestaan, koska ruokailijoita on tänään neljä.(tästä johtuen kuvissa on siis aina puolikas annos verrattuna tähän mun kirjoittamaan ohjeeseen)
Tiivistetysti pohjan ohje menee siis näin:
  • 6 keskikokoista porkkanaa
  • 2 valkosipulinkynsi
  • 2 kanamuna
  • 1 desiä juustoraastetta 
  1. Uuni päälle 200 asteeseen.
  2. Kuori ja raasta porkkanat, purista raasteesta neste pois.

  3. Lisää joukkoon 1 desiä juustoraastetta, pilkotut valkosipulinkynnet ja 2 munaa.
  4.  Sekoita kädellä hyvin.
  5. Levitä pellille tasaiseksi pohjaksi.
    Pohja ennen uunia
  6. Pohja uuniin 10-12min. Annoin ite sen olla sen 12min.
    Pohja uunin jälkeen. Muuttu siinä vähä väri.
Täytteeks pizzaan laitoin seuraavanlaisia juttuja:
  • Jauheliha Atria 10% 400g
  • 1 Keltasipuli
  • 1 Suippopaprika
  • 7 kirsikkatomaattia
  • Purjoa!?
  • Ja loput emmental raasteet, mitä 150g pussiin jäi pohjan jälkeen.
Eli kun sain pohjan valmiiks ja laitoin sen uuniin, niin paistoin sipulit ja jauhelihan, sekä pilkoin kaikki muut systeemit valmiiks. Kun pohja oli ollu uunissa sen 12minuuttia niin sen verran sitä pois uunista että ladoin täytteet siihen päälle ja sit vaan takas uuniin.
Täyttämisen jälkeen vielä reilu 5 minuttia uunissa.
Tommonen siitä sitten tuli.

Pizzapohjan ravintoarvot noin suurinpiirtein. 487kcal, hiilarit 38,2g, rasva 32,1g, protskuu 36,6g
Täytteet: 768kcal, hiilarit 16g, rasva 39,7g, proteiini 84,2
 Eli sopiva annos kuudelle taas, jolloin annokselle jää  210 kcal, 14,3g hiilareita, 12g rasvaa ja proteiinia 20g.

Oli muuten HYVÄÄ! Kokeile!

2 kommenttia:

  1. Kai sitäkin vois kokeilla :) Seuraavaks jonossa on kanamunapohja, mutta pistetään muistiin!

    VastaaPoista