tiistai 22. maaliskuuta 2016

Kakkostason herkkuja!

Tässä on nyt kaks viikkoo menty Cambridgedieettiä kakkostasolla, eli syöty siis yks oikea ruoka kolmen pirtelöannoksen lisäks päivässä. Hyvältähän se ruokakin on maistunu, aika kiireistä on vaan tää meikäläisen elämä ollut viime aikoina, joten on joutunu ettimään ruokapaikoista ja kaupasta sellasta nopeeta ja terveellistä. Muutaman kerran oon kerinnyt itekkin pannun ääreen, viimeksi eilen töissä Terhin kanssa.

Terhi jo viikolla oli bongannut reseptin punajuuripihveistä ja päätettiin niitä sitten kokeilla työvuorossa sunnuntain kunniaks! Siihen kylkeen tehtiin kukkakaalimuusia (yök) ja salaattia. Ensin kaupassa kiertelyä hetki jonka jälkeen romut leväälleen keittiössä, hihat ylös ja eikun kokkaamaan!

Pihveihin tuli sitä punajuurta tietty, sekä kik-herneitä, pari kananmunaa ja pikkusen turkkilaista jugurttia. Punajuuret raasteeks ja herneet muussiks, jonka jälkeen kaikki sekasin. Pihvien ohjeeseen kuuluis vielä lisäks korppujauhoja, mutta me aateltiin että ne pysyy paistettaessa tarpeeks kasassa ilmankin, joten kevennettiin pikkusen siinäkin vaiheessa vielä. Me paistettiin ne pannulla, myös uunissa vois tehdä.

Samaan aikaan keitettiin ne kukkakaalit, keitinveden seassa yks kasvisliemikuutio, tehtiin salaatti ja mietittiin maailman menoakin pikkusen. Tai ei Terhi oikeestaan kerenny miettiin kun se taisteli niiden sotkevien punajuurien raastamisen parissa :D

Kun kaikki oli valmista, vähän ehkä taas jännitti ton pihvin maistaminen. Mutta täydellisen positiivinen yllätyshän se oli! Oikeesti hyvää! Voi jopa tehdä joskus uudestaankin :D Kukkakaalimuusi oli ihan yhtä kurjan makusta kun kukkakaali aina, eli ei jatkoon. Enkä aio kukkakaalia enn edes yrittää opetella syömään, ei vaan oo mun juttu niin ei!

Alle vielä kuva tarvikkeista ja valmiista annoksesta, sieltä ne punajuuripihvitkin pilkistää salaatin reunasta kun oikein tarkasti katsoo;)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti