keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Kukkakaalipohjainen pizza

Nyt kun sitä ruokaa saa jossain määrin alkaa syömään niin oli pakko ensimmäisenä testata pizza jonka pohja tehdään kukkakaalista, kuullosti meinaan sen verran kummalliselta että oletin maun olevan myös vähintäänkin kummallinen. No eihän siinä sit muutakun kauppaan keräileen tarvittavat ainekset. Tai siis terhi kävi kaupassa, en minä.

Pizza, kukkakaalipohjalla kuudelle. Eli uunipellillinen.
Pohjan ohjeen etin googlesta ja päädyin ensimmäiseks yhteishyvä sivulla olevaan ohjeeseen, joten sen mukaan mentiin.

Pohja:
  • Kukkakaali 750g
  • Emmental-raaste 27% 1dl
  • Oliiviöljy 1rkl
  • Kanamuna 1kpl 
Ensimmäiseks raastetaan kukkakaali ja paistetaan öljyssä pannulla niin kauan että kukkakaali saa vähä väriä. Sitte annetaan sen jäähtyä. jäähtyneeseen kukkakaalimössöön sekoitetaan 1 desi emmental juustoraastetta sekä 1 kananmuna. Tämän jälkeen valmis mössö painellaa pelille tiiviiks pohjaksi. Sitten uuniin 225 astetta, 10 minuuttia. En tajunnu ottaa kuvaa pohjasta ilman täytteitä...

Täytteet:
  • Atria Naudan parempi jauheliha 10% 400g
  • Punainen paprika 300g
  • Tomaatti 230g
  • Sipuli 145g
  • Ketsuppi n. 3rkl
Kun odottelet uunia pohjasta(ehkä pohjaa uunista:D ) voit oikeen näppärästi siinä samalla paistaa jauhelihan ja pilkkoa kaikki muut täytteet valmiiks. Jauheliha maustettiin paistamisen jälkeen pippurilla ja suolattomalla jauhelihamausteella.
Sitte pohja uunista pöydälle. Ensimmäiseks noin 3 ruokalusikallista ketsuppia siihen pohjalle, sen jälkeen jauhelihat, sipuli, paprika ja tomaatti. Päälle kipattiin vielä se emmental raaste mikä ei mennyt pohjaan. Kun kaikki täytteet on saatu ladottua lätylle niin se laitetaan vielä uuniin 15 minuutiksi. Näin siis sen ohjeen mukaan mistä pohja kopioitiin.

Sitten 15 minuutin odottelun jälkeen pizza pois uunista ja maistamaan.
Jo pizzaa leikatessa huomaa että pohja on kovin pehmeä keskeltä. Olisko ehkä pitäny olla pitempään unnissa vai mikä tässä nyt sitten oli vialla. Maku oli ihan hyvä (taitaa kaikki maistua kyllä hyvälle ny ku ei oo mitään syöny pitkään aikaan.) Leikkaamisen jälkeen kun yritti jollain tommosella lastalla siirtää sitä palaa lautaselle niin sehän liimaantu siihen kiinni oikeen urakalla joten kauheen tyylikkäästi sitä ei lautaselle saanu. Täytteet kyllä putos lautaselle mutta pohja jäi kiinni lastaan.
En tiedä kuuluuko sen pohjan olla tämmöstä, mutta olettaisin että ei. Joten jos teillä on jossain jemmassa parempi ohje tähän pohjaan, tai muuten tästä osaatte päätellä mitä tehtiin väärin niin saa kertoa!
Kaikenkaikkiaan pizza oli kuitenkin todella maukasta.

Tämmöisenään koko pizzassa: kaloreita 1692, hiilareita 82g, rasvaa 112g, proteiinia 158g
Eli kun se jaettiin kuuteen palaan niin yhdessä palassa: kaloreita 282, hiilareita 13,6g, rasvaa 18,6g ja proteiinia 26,3g

Tämmöinen ensimmäinen herkku tähän kohtaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti