torstai 24. maaliskuuta 2016

Punnitus, ILS ja kananmunaa mikrossa

Mitä kuuluu viikkoon ? Kaikkee maan ja taivaan väliltä. Kipua, tuskaa, ruokaa, juomaa ja vähän liikuntaa. Eikö tuossa jo yhdelle ihmiselle ole aika mieleenpainuva viikko. Ja ettei kaikki olisi samaa, niin ajelimpa junallakin. Heti myönnän ei ole mun vahvin lajini. Ensin vähän kiire, sitten väärään vaunuun ja konduktööri (ei niin kauniisti) kehoitti välittömästi siirtymään oikeaan vaunuun. No minähän tietysti tottelin, kunnes huomasin olevani "ilmeisimmin" ravintolavaunussa, koska pidemmälle ei päässyt. Mutta ullatyys, siellä oli kokki kolmonen tiskin takana ja tiedusteli mitä saisi olla. Munaa !! Nykyajan Pendoliinoista saa paistettua munaa. Aivan täydellinen munakas kolmen tomaatin kera. Ei huono. Eli ystävät jos nälkä yllättää ja omalla autolla ei ehdi. Ei muuta kuin VR:ltä halpa junalippu ja munakkaalle vaikka Toijalaan.

Punnituspäivä oli kuluvalla viikolla todistajan läsnäollessa. Eka kerta ku on todistusaineistoa punnituksesta, joten pudotus on tosi. Painoa siis tippunut viikon aikana - 600 grammaa. Hyvä niin, sillä takana erittäin antoisat akuuttihoitopäivät, jossa tuli kylläkin tankattua jonkin verran nestettä. Otin myös muutaman muunkin prosentin Jannen kanssa. Joista näytän niistä tässä vaiheessa vain yhden. Eli sisäelinten rasvaprosentti olisi tällä hetkellä normaalitasolla. Sekin kyllä normaalitason yläreunassa mutta, mitä sitten ? Vielä kun saisi tuon painon normaalitasolle niin tyytyväisyys kasvais ees hitusen. Helppoo ei ole edelleenkään ollut. Nyt kun paino on tippunut on tullut mielitekoja. Josko pienen patukan ostaisin ! Ei se sitä kilomäärää takaisin tuo !!! Ostaisinko pienen sipsipurkin !! ei se kaikkee sitä läskiä takasin tuo. Mutta EI. Suski EI !! Ei vielä ole sen aika. Tuleeko se koskaan sitä en onneks ite vielä tiedä.

Osallistuin akuuttihoitopäivillä ILS - kurssille. Suosittelen kaikille osallistumista tähän kurssiin, jotka työskentelevät ihmisten parissa ja välittävät ihmisten hyvinvoinnista. Kaikki ollaan ammattilaisia terveydenhuollossa. Toiset akuuttihoidossa, toiset geriatrissa, toiset mielenterveydessä tai pediatriassa. Näissä kaikissa niinkuin vielä lukuisissa muissakin erikoisaloissa on yksi yhteinen nimittäjä. Elävä potilas. ME kaikki tarvitsemme kertausta, valtakunnallista tutkittua tietoa siitä mitä oikeesti pitää tehdä ja missä järjestyksessä. AIVAN LOISTAVA ILS - kurssi. Ota kaverisikin mukaan ja pyydä päästä kurssille. Tämä on siinä mielessä erilainen kurssi, että sinne ei mennä vaan sinne päästään. Hyvät eväät mukaan, vesipullo ja avoin mieli, niin ovesta tulee takaisin entistä ja ehompi parempi terveydenhuollon ammattilainen.  Kiitos Sanna Hoppu & loistava tiimi. Kroppaki muisti seuraava aamuna, että on harjoiteltu elvytystä erilaisissa asennoissa. Kyllähän me voidaan varmaankin todeta yhteen ääneen, että se kokemus mikä itselle jää epäonnistumisesta tai onnistumisesta kantaa hedelmää pitkälle tulevaisuuteen. Rohkeasti yhteys Sannaan :)

Parhautta työpäivään, itse valittu lounas kaupasta

Kävin puntarilla, josta sai kaiken maailman lukemia. Ainoa lukema, joka tällä hetkellä on julkaisukelpoinen ja  normaalitasolla on tosiaankin se sisäelinten rasvaprosentti. Onneksi näin. Valaa uskoa, että muutkin lukemat saadaan kohilleen.


Sisäelinten rasvaprosentti



Älkää välittäkö kuvan laatu on surkea !! Pakko laittaa kuva mikromunakkaasta. Ei paljon voi valehdella muuta kuin itselleen, ettei työpäivän / työvuoron aikana ehdi syödä terveellisesti. Muna mikroon ja 2 min ja ei muuta kuin ääntä kohti. Maha kiittää ja tietty työkaverikin. On varmaan aiheellista kiittää niitä lukuisia työkavereita, jotka ovat matkan varrella olleet kuuntelemassa sitä kitinää, kun on nälkä tai jano tai tekee mieli suklaata, tai tekee mieli ......., tai 
 

Kohti kesää mennään. Nyt on aika tarttua tilaisuuteen ja tukea meitä muutamalla kilometrillä. Lähtekää siis liikuttamaan itseänne meidän tueksi. Yhdessä saamme kiloja karistettua ja terveellisellä ruokavaliolla on kuitenkin niin jättimäisen paljon hyviä vaikutuksia. Kuten esimerkkinä voin ite tuoda esille, kuinka pirteä on olla ja unenlaatu on ihan parasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti