keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Ruokien tuunausta

Tässä yks päivä aattelin, että kasvissosekeitto vois olla kivaa vaihtelua. Nykyään on tullu aika paljon syötyä kanaa ja salaattia. Kauppaan vaan ja ostelin vähän kaikkee, mikä ois voinu olla hyvää sopassa. Ostin myös jonkun kasviskerman, yrttisen. Sulatejuuston kanssa ois voinu tulla vielä parempaa, muttä tää versio on sit vähän terveellisempää.


Siinähän niitä, mitkä siiten tuli päätyneeksi soppaan. Kukkakaalia, parsaa, porkkanoita, kesäkurpitsaa, paprikaa, sipulia ja pari valkosipulin kynttä. Kattilaan vettä ja palaset sinne vaan kiehumaan, niin kauan että on pehmeitä. Valkosipulia en laittanut kiehumaan. 

Sitten kun kasvikset oli pehmeitä, kaadoin suurimman osan vedestä pois. Sauvasekottajalla kaikki soseeks, valkosipuli ja kasviskerma sekaan ja vähän lisää sekoitusta. Mausteeksi laitoin yrttisekoitusta purkista. 

Aika rumanväristä tuli. Ja hiukan ihmeellisen makuista. Ens kerralla jätän tuon paprikan pois. Raejuustoa sekaan ja suuta kohti. Ihan hyvää siis kuitenkin oli. Muutama ateriakerta tuosta sopasta tuli.



Toinen mitä kokeilin omasta päästä, oli varioitu pyttipannu. Eli perunat pois ja kukkakaalia ja porkkanaa tilalle. Ensin porkkana ohuiksi siivuiksi pannulle lämpiämään ja hetken päästä kukkakaali sekaan. Niitä hauduttelin hetken ja sitten kalkkunanakit sekaan ja levyä isommalle. Lopuksi vielä kananmuna sekaan, en ite tahdo paistettua kananmunaa pyttärin päälle vaan sekoitan sen mielummin sinne sekaan. Mausteiksi grillausmaustetta (suolaton) ja pippurisekoitusta.




Tuli aikasta hyvää! Siinä syödessä tajusin unohtaneeni sipulin, mutta ens kerralla sitten. Rajuustoa vielä aterialle mukaan niin bueno!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti