sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Kuinka paljon liikuntaa vaatii laihistelu?

Tuli mieleen kirjotella vähän tuosta liikkumispuolesta eikä aina vaan ruuasta. Vaikka olenkin sitä mieltä, että ravinnolla on suurempi merkitys kuin liikunnalla painonpudotuksessa.

Mun yks viikko näytti tältä:

Su:  Koiran kanssa tunnin lenkki ja noin tunti uimassa
Ma: Kuntosali jaCanicross-lenkki, kesto n.tunti
Ti: Sappeella lautailemassa muutama tunti
Ke: Työpäivä, ei liikuntaa
To: Canicross-lenkki, kesto n. tunti
Pe: Työpäivä, ei liikuntaa
La: Kuntosali, koiran kanssa tunnin kävelylenkki, 1,5h lentopalloa VPK:n liikuntavuorolla (oon muuten aika huono siinä lajissa :P )
Su: Koiran kanssa lenkki n. 40min

Eipä näytä kovin paljolta. Pitäis ottaa tavaksi vähintään tunnin lenkki joka päivä (paitsi työpäivänä) ja salilla 3-4krt viikossa. Aina ei vaan kerkee. Ei jaksa tai ei huvita. Eikä mun mielestä tarviikkaan. Jos liikunnasta tekee pakkopullaa, se ei palvele ketään. Liikkumisen tulee olla kivaa, ja jokaiselle varmasti löytyy joku laji tai juttu, mistä tykkää. Ite tykkään käydä salilla ja kävellä, canicrossikin on kivaa, itellä vaan on hitusen liian huono kunto siihen vielä. Uiminen on uus juttu, hyvää liikuntaa sekin, varsinkin kun nyt saatiin siihen oikein ammattilaiselta opasustakin toissa viikolla.

Uudella salilla


Kovin moni ei ehkä tiedä mitä on canicross, joten avataan sitä vähän. Se on vetojuoksua, koiralla on vetovaljaat ja itsellä vetovyö. Koira joustavalla vetoliinalla kiinni itsessä. Koira vetää ja itse pitäisi juosta perässä. Koska itse en jaksa juosta vielä kovin pitkään, juoksen pätkiä ja kävelen muuten. Koira saa vetää koko ajan. Loistavaa liikuntaa myös koiralle. Sopii kaikenkokoisille koirille ja kaikenkuntoisille ihmisille. Lajissa myös kilpaillaan, ihan MM-tasolla asti. Lisää tietoa seuraavasta linkistä: Suomen valjakkourheiluliiton koirajuoksuopas  Alkuinvestoinnit ei ole kovin kalliista päästä, kalleimmat on omat kengät. Koiralle saa valjaat 20-30e, itselle perus vetovyön ja liinan 20-30e. Joten kaikki koiralliset, tästä uusi harrastus ens kesälle :)


Cancrossia Anteron kanssa


Kuinka usein sitten pitäisi liikkua?
Löysin Duodecimin (terveyskirjasto) sivuilta seuraavan pätkän:
"Kaikille 18–64-vuotiaille suositellaan joko reipasta kestävyysliikuntaa ainakin 2 tuntia 30 minuuttia viikossa (esimerkiksi viidesti viikossa 30 minuuttia) tai rasittavampaa liikuntaa tunti 15 minuuttia viikossa(esimerkiksi kolmesti viikossa 25 minuuttia). 30 minuutin liikunta voidaan jakaa myös useampiin, vähintään 10 minuutin jaksoihin.
Reipasta kestävyysliikuntaa voi olla esimerkiksi reipas kävely, sauvakävely tai pyöräily (alle 20 km/t) ja rasittavaa juoksu, vesijuoksu, aerobic tai maastohiihto."

Otsikon kysymykseen vastaus on, että ei yhtään. Laihtuu kun syö vähemmän kuin kuluttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti