tiistai 1. marraskuuta 2016

Onko olemassa laihduttajalle oikeita herkkuja?


Nyt ois tarkoitus puhua oikeista herkuista, semmoisista mitkä on oikeesti hyviä, eikä vaan sanota hampaat irvessä että no kyllä on oikeeta nannaa. Kuinka moni on lukenu jostain laihdutusblogista/lehtijutusta kuinka laihiksella ollessa herkutellaan jollain kukkakaalilla tai porkkanalla dipaten sitä johonkin tms? Niin, onko se herkkua? Kuulostaa just niin tyhmältä ku mitä se on. Kukkakaali on kukkakaali, eikä mikään herkku. Porkkana on porkkana, eikä mikään suussasulava kolottavaan herkkuhampaaseen helpottava namipala.
Jotkut hehkuttaa jotain raakasuklaata. En tiedä mimmonen makuaisti pitäis olla, jotta siitä löytäs mitään hyvää. Vielä kamalampaa kuin tumma suklaa..

Eli, nyt puhutaan sellasista mitkä oikeesti auttaa, jos tekee mieli makeeta tai jotain muuta hyvää. Koska sellasia on, oon löytäny! Kauan on mennytkin, kuitenkin alotin tän laihisprojektin jo kohta vuos sitten ja nyt on alkanut löytymään makeanhimoon korvaavia tuotteita.

Alotetaan vaikka lätyistä. En tiä miks, mut viime aikoina on tehny mieli lättyjä iltapalaks aika usein. Kaupassa törmäsin Fastin tuotteeseen nimeltä Pancake. No, kaikkee paskaa kun tuli alkuvuodesta kokeiltua niin odotukset ei ollu korkeella, ostin aluks vaan annospussin kokeiluun. Yllätys oli suuri kun maistoin. Ne oli hyviä!! Noi on maustettu jo valmiiks, eli periaatteessa ei tarvita hilloja tms. Tuo mulla oleva on makua Banaani-toffee, se eka kokeilu annospussi oli Vaahterasiirappi.
Siinä niitä. Tulee aika paksua, jos tahtoo ohkasempia niin laittaa tietty vähän lisää nestettä sekaan. Ite sekotan ton shakerissa, sekoaa jauheet helposti ja on helppo kaataa siitä pannulle.

Toinen makeanhimon taltuttaja on Propud proteiinivanukas. Makuina mm. suklaa, vanilja, caramel... Suklainen maistuu aivan Jacky- makupalalta.

Näitten lisäks on vielä proteiinijäätelö, mikä on hyvää. Oon maistanu chocolatea ja banoffeeta näistä: http://www.wheyhey.fi/

Siinäpä ne oli. Mutta toimii! Vielä kun löytäis suolaisia korvaajia, mun ongelma ennemminkin on ollu sipsit, hampparit yms. suola+rasva-combot.. Niitä vaan ei oo näkyny :( Vinkkejä otetaan vastaan :)

Laitetaas vielä kuvia tän hetken hyvistä välipaloista/ruuista.
Aamusin oon tehny edelleen smoothieta, rahkan lisukkeet vaan vaihtelee. Tässä kuvan smoothiessa on:
- 1prk ehrmannin rahkaa
- 1 banaani
- 2 pientä omenaa
- edellisen päivän ananaspurkista jämät
- puoli kourallista tyrniä
Noin puoli litraa valmista smoothieta.
Yks päivä muistin tonnikalan olemassaolon ja tekasin koemielessa tonnikalasalaattia. Muuten oli kyllä ihan jees, jonkun kastikkeen siihen voisi lisätä jos keksii jonkun hyvän. Jäävuorisalaattia, tomaattia, pakasteherneitä, tonnikalaa (vedessä)  ja keitettyjä kananmunia. Oli ihan jees, eli jatkoon :)

Toinen hyvä yritys synty edellisen päivän jämistä, eli edellispäivän lihapullista, tsatsikista ja tomaatti&kurkku-yhdistelmästä. Lisäsin vielä suolakurkkuja, oikein maistuvaa :) Suolakurkuista on olemassa sokeriton versiokin, sitä suosin jos ei ole äitin tekemiä jääkaapissa.

Lopuksi vielä työevästä. Töissä en jaksa kokkailla, ei vaan huvita (ihan ku kotona huvittais, mutta...). Kaks helppoa ja nopeaa vinkkiä mitä saa kaupasta valmiina, eikä tarvii kokkailla sen suuremmin. Kanasalaatti on hyvää, ite tykkään lisätä sinne jotain muutakin, tomaattia tai kurkkua lähinnä. Leipäkrutongit voi jättää pois jos ahdistaa.
Hetki kana-caesar-salaatti. Tuunattu tomaatilla.


Sitten! Nyt on tehty rahka, mitä voi syödä suoraan purkista. Jos tykkää kookoksesta. Lindahls on purkittanu oikein maistuvaa tavaraa kauppojen hyllyille! Menee paljaaltaankin, mutta eilen illalla lykkäsin joukkoon purkin ananasta.

Sitä, kuinka terveellisiä on joidenkin näitten tuotteiden makeutusaineet tai jotkut muut lisäaineet, en ota kantaa. Tähän listasin vaan omia löytöjä, joita voi käyttää apuna painonhallinnassa/laihdutuksessa. Kumpi on terveellisempää, sokeri vai makeutusaineet, en tiedä. Eikä ole tämän postauksen aihe.

Mutta nyt mumusmums, äitien pikku herkkupeput! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti