sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Moowemberi
Son Movemberi, ja net kellä viikset kasvaa niin niitä kasvatelkhoot, tässä minun versio.

Son taas se aika vuesta ko salit on tyhjillään oottelemassa uuenvuenluppauksien saattemana tulevia uusia asiakkaita. Samala ko mietit tämän vuen joulukinkun suuruutta, konvehtien määrää ja sitä jäätävvää viinala läträämistä, millä yritethään hukuttaa jouluna tullee kilot unhollaan, vois olla aika oikeasti kasata itele fiksu uus pohja elämälle.
Minun treenaamisen kannalta viiminen kuukausi on ollu suohraan sanottuna persseestä. Jalkapalloturnauksessa viimeksi tullu nivelsidevamma pietti minut pois pelistä jalkatreenin osalta lähes kuukauen, ja siittä ko selvithiin niin vanha alaselän välilevyvamma paukahti sopivasti pääle ja toi lissää pari viikkoa oottelu, ja nyt on pari viikkoa ollu semmonen flunssa päälä alta pois. Jos jotaki positiivista ettii niin tuli ainaki se tämän vuen pallauttava tauko tähän välhiin.
Varsinki tuo alaselän vamma toi taas muisthiin sen oikeasti tärkeän asian, että ne tukilihakset pittää olla kovassa kuosissa ennen ko yrittää mukamasten nostella suuria painoja.

Molen ollu pitkään vannoutunu vähähiilarisen ruokavalion käyttäjä dietatessa, mutta tänä syksynä erilaisten herätteitten kautta pakko alkaa nyt lissäähmään niitä ja yksinkertaistahmaan ruokavaliota perusjuttujen äärelle. Ehkä liianki isolla proteiinimäärä pellailu on saanu mulle suuriaki imeytymisvaikeuksia ja kroppa ei ole toiminu niin hyvin ko olis pitäny. Erilainen väsymyksen tunne, ja osittain voimakaski turvotus ja mahan huonovointisuus pakko saaha loppuhmaan.

Pari viikkoa sitten Helsingissä Haikaraisen Timo julkasi uuden kirjansa luennon yhteydessä, Lihaskasvu & Rasvanpoltto, minkä hommasin yhen kaverin pienen painostuksen alaisuudessa, kannatti.
Timo kertoo simppelisti selkokielelä tuossa omat vinkkinsä rasvanpolttoon ja lihasten kasvuun aasta ööhön. Timo painottaa hyvin kirjassa sitä, että superdietit tai vastaavat pikadietit ei toimi ellei ihminen oikeasti ole valmis muuttahmaan elämää myös niitten jälkheen ja ole halukas astummaan sisäle terveellisseen elähmään.  Molen ollu hyvin skeptinen viime vuosina tulleen fitnessbuumin myötä kaikenlaisten itteänsä ammattilaisina piettävien ihmisten vinkeistä tai kirjotuksista, mutta tämä kirja on ehottomasti tsekkaamisen arvonen. Kirjan takakansi luppailee ainaki hyvvää, pakko ottaa ite oppia ja katella onko mies sanojensa veronen. Eli jos et ole vielä keksiny itele tai jollekki läheiselle hyvvää joululahjaa niin suosittelen vahvasti.

Oma paino on nyt pyöriny edelleen siinä 105 kilon molemmin puolin mitä se oli tuossa syksyn alussaki, tosin sillä muutoksella että lihasmassaa on tullu oman "peiliselfie" arvion perusteela lissää, mikä on vain hyvä juttu. Nyt ko joulu lähestyy kovvaa vauhtia ja veikkaampa, että jokkainen meistä toivon mukhaan vähän hellittää sitä itsekuria, tai ainaki sen mitä siittä on jäljelä, niin kannattaa muistaa yks tosi iso ja tärkeä juttu, epäonnistuminen. Kaikki pystyy epäonnistuhmaan, mutta vain henkisesti vahva ihminen nousee siittä uuelleen takasin hyvvää arkeen. Meijän pittää antaa itele mahollisuus epäonnistua, että voima jatkaa taas uuestaan etheenpäin. Jos jouluna tullee syötyä liikaa ja tullee jopa se perinteinen luovuttamisen tunne, minkä itekki monesti olen tuntenu, niin kannattaa muistaa että pienet ajanjakson pitkälä tähtäimellä ei vie kethään lopullisseen alamäkheen.

Ajoin tuossa yks päivä kotia kaverin kans PK-seudulta ja siinä automatkan aikana juttelimma hänen ja minun omista laihutusprojekteista. Kuulin tuola matkala lausseen mikä kiteytti hyvin minun nykystä tillaa tappelussa oman terveellisimmän ja laihemman elämän puolesta: "Kuka tahansa pystyy pudottamaan painoa, mutta kuka tahansa ei pysty olemaan samala onnellinen."
Meijän jokkaisen täytyy löytää se tapa, millä tiputamma painoa ja samala pystymä elähmään onnellisena sen kans, koska jos ihminen ei ole onnellinen niin se näkkyy suurelta osin myös treenaamisessa ja tullee sorruttua paljon helpommin niihin asioihin mihin ei halvais.

Minun ja Jannen saliprojekti Kotkan Power Gymillä on nyt vähän tyssänny hetkelllisesti erilaisten sairasteluitten ja aikataulujen takia, mutta Arnoldin sanoin we will be back, soon.

Palathaan
Kunu
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti