sunnuntai 7. elokuuta 2016

Kesäkuulumisia

Tää kuva kertoo olennaisen kesän "diettaamisesta" meikäläisen kohdalla. Voi laskea yhden käden sormilla, kuinka monta kertaa on kotona tehty oikeanlainen ateria. Salaattia ei ole tullu puputettua kun töissä iltaruokana, eikä aina sielläkään. Kesä ja grilli vaan kuuluu yhteen. Jos jollain on maistuvia vinkkejä jonkun muun kuin lihan ja herkkusienten grillaamiseen, niin saa laittaa. Lihaa sinne aina tulee heitettyä (tai makkaraa). Herkkusieniä meillä ei syö edes koira, joka noin muuten vetää kyllä kaiken kitusiinsa. Kerran on kokeiltu sieniä, tuorejuustoa täytteeksi ja pekonia ympärille. Se pekoni tuorejuustolla oli ihan ok, sieni ihan kammottavan makusta. Paprikaa ei maha kestä ja lämmin tomaatti on ällöttävää. Joten siihen loppu mun ideat.

Kävin tässä vaa'alla yks päivä. Noin kaks ja puoli kiloa on noussu paino sitten huhtikuun. Ei hirveen paha omasta mielestä. Tietty jos se tätä suuntaa jatkaa, niin kohta on otettu kaikki takas. Joten täytyy laittaa stoppi. Luulisin että kun olo tästä normalisoituu ja kesä loppuu niin voipi rueta taas kotonakin ruoka maistuun. Nyt kesällä on niin paljon kaikenlaista ohjelmaa, että kotona on loppupeleissä niin vähän aikaa. Varmaan joo tekosyy, saishan sitä mitä tahansa tehtyä jos haluis. Mutta kun tuo ruuanlaitto ei koskaan ole ollu sydäntä lähellä niin ei sitä viitti kuumassa keittiössä seistä kun on kerran muitakin vaihtoehtoja.

Ruokapuoli siis hiukan mättää. Entäs se liikkuminen?

Salilla on tullut käytyä kohtuullisesti, ei nyt sitä neljää kertaa viikossa mikä tahti oli keväällä, mutta melkolailla vähintään kaks kuitenkin. Sanoisinko että välillä on hiukan tuskallista hommaa, kun kaikilla pikkusaleilla ei ole ilmastointia. Happi loppuu ja alkaa huippaamaan, ei paljoa huvita aina..

Lenkkeily on ollut tosi minimissä, lämpöset kelit ei oo paljoa huvittanu. Eikä muutenkaan, turha sitä on kieltää. Huomaa kyllä, että kunto on ihan paska, hengästyy liian nopeesti ja tuntuu että ny kuolee justiinsa jossain pienessä ylämäessä. Plussaa kylläkin siitä että pakarat jaksais eikä lihaksissa tunnu pahalta niinku vaikka vuosi sitten.
Toki mun lenkkeilyyn vaikuttaa myös tuon karvakorvan kunto. Se ei näillä ilmoilla vaan pysty kunnon lenkeille. Esim. eilen oli +22 varjossa ja kahden kilometrin jälkeen koira piiputti jo sen verran että käännyttiin takaisin. Sydänvika (dilatoiva kardiomyopatia) on aiheuttanut lämmönsäätelyssä ongelmia, koira ei enää kestä kuumuutta eikä keväällä kestänyt pakkasiakaan vaan paleli. Eikä koira myöskään palaudu niinkuin ennen vanhaan vaan se kestää kauemmin. Huvittavinta tässä on se, että mä tilaan netistä meille molemmille lisäravinteita; itelle mm. protskujauhetta ja koiralle karnitiinia :)

Että sillai mun kesä, mites muut?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti