keskiviikko 24. elokuuta 2016

Voiko koko laihdutusprojekti mennä vituiks kesän aikana?

No kyllähän se on mahdollista, mutta ei tässä ny sentään ihan niin pahasti homma oo lähteny lapasesta. Kesän aikana, tai oikeestaan sen huhtikuisen Levi/Tahko viikon jälkeen on ollu motivaatio hukassa ja pahasti. Painon pudotukseen ei oo oikeestaan hirveemmin panostettu, lähinnä varovaisesti katteltu että kuinka se saavutettu paino pysyis.

 Kyllä tää laihduttaminen vaan on niin paskaa, että tammikuu-huhtikuu rupeema oli aika rankka. Ehkä osittain siitä johtuen ei viittiny sitte kesällä yrittää sen enempää. Nyt kuitenkin tulee syksy, sataa vettä ja tulee pimeetä. Niinku kummelissa joskus sanottiin, "vettä sataa ja kaikkia vituttaa". Paitsi mua, jotenkin oon aina tykänny siitä pimeestä ajankohdasta, enkä oo koskaan kokenu minkäänlaista syysmasennusta. Syksyllä kyllä väsyttää kokoajan, mutta jos sekin helpottais kun painoa on kuitenkin jonkun verran lähteny.

Eilen kävin taas perinteisesti "viimeisellä ehtoollisella" koska päätin että tänään taas vedetään pirtelöö... Päädyin Kaivannon Keitaalle, listalta combo ja keitaan hampurilainen. Kombo siis sisälsi 3 sipulirengasta, 3 mozzarella tikkua ja 3 cheddarjalapenoo + jäätävän hyvän valkosipulidipin. Kyllä se vaan oli taas niin taivaallisen hyvää.
 
 Nyt kuitenkin on taas aika ottaa itseensä niskasta kiinni ja alkaa hävittää näitä kesän aikana takas tulleita läskejä. Ne Lontoossa ja Levillä hankitutkaan kilot ei enää keväällä kokonaan kadonnu ja nyt ollaan taas tilanteessa mallia 124kg kun parhaimmillaan lähenneltiin jo 112kiloo. Talvilomailun jälkeenhän lukema oli 120kg eli kesällä ei hirveesti lisää onneks tullu, mutta tuli kuitenkin.




Tänään alko sitten opiskelut Kotkassa, KyAMK:issa ja aamusta heti lähdettiin perinteisesti Chocolate Velvetillä taas orientoituun... Eihän se enää kovin hyvälle maistu, mutta kyllä se alas menee. Päänsärkyä on ollu koko päivän, mutta en tiedä johtuuko se siitä että en oo juonu tarpeeks vai silmälasien puutteesta. Kolme suklaaherkkua on tosiaan tullu kumottua ja parin tunnin päästä vielä viimeinen huiviin ja sit unille. Aamuinen herätys klo 05.00 alkaa jo vähä painaa... Koulua en ny sen enempää jaksa tähän päivitykseen avata... ehkä huomenna.. ehkä ylihuomenna.

PS. Jos joku KyAMK:lainen tätä tekstiä lukee, niin tuuppa huomenna tai perjantain nyppäämään hihasta, ensimmäinen saa ehkä yhden maailman hienoimmista haalarimerkeistä...

sunnuntai 7. elokuuta 2016

Kesäkuulumisia

Tää kuva kertoo olennaisen kesän "diettaamisesta" meikäläisen kohdalla. Voi laskea yhden käden sormilla, kuinka monta kertaa on kotona tehty oikeanlainen ateria. Salaattia ei ole tullu puputettua kun töissä iltaruokana, eikä aina sielläkään. Kesä ja grilli vaan kuuluu yhteen. Jos jollain on maistuvia vinkkejä jonkun muun kuin lihan ja herkkusienten grillaamiseen, niin saa laittaa. Lihaa sinne aina tulee heitettyä (tai makkaraa). Herkkusieniä meillä ei syö edes koira, joka noin muuten vetää kyllä kaiken kitusiinsa. Kerran on kokeiltu sieniä, tuorejuustoa täytteeksi ja pekonia ympärille. Se pekoni tuorejuustolla oli ihan ok, sieni ihan kammottavan makusta. Paprikaa ei maha kestä ja lämmin tomaatti on ällöttävää. Joten siihen loppu mun ideat.

Kävin tässä vaa'alla yks päivä. Noin kaks ja puoli kiloa on noussu paino sitten huhtikuun. Ei hirveen paha omasta mielestä. Tietty jos se tätä suuntaa jatkaa, niin kohta on otettu kaikki takas. Joten täytyy laittaa stoppi. Luulisin että kun olo tästä normalisoituu ja kesä loppuu niin voipi rueta taas kotonakin ruoka maistuun. Nyt kesällä on niin paljon kaikenlaista ohjelmaa, että kotona on loppupeleissä niin vähän aikaa. Varmaan joo tekosyy, saishan sitä mitä tahansa tehtyä jos haluis. Mutta kun tuo ruuanlaitto ei koskaan ole ollu sydäntä lähellä niin ei sitä viitti kuumassa keittiössä seistä kun on kerran muitakin vaihtoehtoja.

Ruokapuoli siis hiukan mättää. Entäs se liikkuminen?

Salilla on tullut käytyä kohtuullisesti, ei nyt sitä neljää kertaa viikossa mikä tahti oli keväällä, mutta melkolailla vähintään kaks kuitenkin. Sanoisinko että välillä on hiukan tuskallista hommaa, kun kaikilla pikkusaleilla ei ole ilmastointia. Happi loppuu ja alkaa huippaamaan, ei paljoa huvita aina..

Lenkkeily on ollut tosi minimissä, lämpöset kelit ei oo paljoa huvittanu. Eikä muutenkaan, turha sitä on kieltää. Huomaa kyllä, että kunto on ihan paska, hengästyy liian nopeesti ja tuntuu että ny kuolee justiinsa jossain pienessä ylämäessä. Plussaa kylläkin siitä että pakarat jaksais eikä lihaksissa tunnu pahalta niinku vaikka vuosi sitten.
Toki mun lenkkeilyyn vaikuttaa myös tuon karvakorvan kunto. Se ei näillä ilmoilla vaan pysty kunnon lenkeille. Esim. eilen oli +22 varjossa ja kahden kilometrin jälkeen koira piiputti jo sen verran että käännyttiin takaisin. Sydänvika (dilatoiva kardiomyopatia) on aiheuttanut lämmönsäätelyssä ongelmia, koira ei enää kestä kuumuutta eikä keväällä kestänyt pakkasiakaan vaan paleli. Eikä koira myöskään palaudu niinkuin ennen vanhaan vaan se kestää kauemmin. Huvittavinta tässä on se, että mä tilaan netistä meille molemmille lisäravinteita; itelle mm. protskujauhetta ja koiralle karnitiinia :)

Että sillai mun kesä, mites muut?


maanantai 1. elokuuta 2016

Uusin mielipiteitä jakava ilmiö?

No tietysti Pokemon GO!

Mahtava ilmiö, joka aiheuttaa suurta vitutusta niille jotka haluavat boikotoida kyseistä tuotetta ja haukkua tai muutenvaan arvostella pelin pelaajia.

Jos joku ei vielä tiedä, niin kyseessä on siis kännykällä pelattava peli jossa keräillään erilaisia mörrimöykkyjä ja taistellaan niillä. Erityisen mielenkiintoisen tästä pelistä tekee se, että se edellyttää pelaajan liikkumista pihalla?! LOISTAVAA! Pokemoneja siis etsitään liikkumalla ulkona. Autolla liikkuminen ei kelpaa, koska pelissä pitää kerätä kilometrejä, jotka kertyy vain kävelyvauhdilla. Jopa pyörällä liikkuminen on liian nopeaa.

Tämä pelin on varmasti laittanut monet läskit ja nörtit liikkeelle ja ulos kämpistään ja tietokoneen/pelikonsolin vierestä. Tästä johtuen vuoden liikuttaja palkinto pitäis ehdottomasti myöntää tälle kyseiselle tuotteelle, sillä tämä on varmasti motivoinut monia lähtemään kävelylle puistoon tai muualle lähiympäristöön.

Erilaiset yhteistöt/yritykset on ottanu pelin monella eri tavalla vastaan. Olarin seurakunta lupaa kahvit/mehut niille jotka tulee kirkon läheisyydestä keräämään pokemoneja.

Helsingin seurakuntayhtymän verkkopappi Markus Kartano on koonnut karttalistauksen seurakuntien ja kirkkojen Pokémon-pelipaikoista.





Aito SP taas tarjoaa leffalipun sille joka bongaa pokemonin jostain konttorista.

Joku toinen seurakunta taas muistuttelee että ei ole millään tavalla soveliasta tulla niitä keräilemään. Joissain paikoissa kyseinen toiminta kielletyään hyvinkin jyrkästi.
En väitä että olis välttämättä soveliasta käydä hautausmaalla juoksentelemassa hautojen päällä pokemonien perässä, mutta pelissä olevat PokeStopit on usein sidottu esimerkiksi johonkin muistomerkkiin joka hautausmaalta tai muualta löytyy. Tässä siis ihmiset käy myös semmosia muistomerkkejä katsomassa joista ei ennen ole edes tiennyt. Itsekin olen useampaan tämmöiseen jo törmännyt.






En ymmärrä miksi ihmiset käyttää hirveästi energiaa tämän pelin arvosteluun lähinnä negatiivisesti. Tuotehan on oikeasta nerokas koska se kannustaa ihmisiä ulos liikkumaan. Toisaalta kaikki varmaan muistaa kuinka suurinosa kavereista sano esim. facebookin alkuaikana että minä en ainakaan tommoseen facebookkiin liity! Ja nyt siellä on melkein kaikki :D

Jotain tästä ilmiöstä kertoo seuraavat pari kuvaa. Tässä kun on tullu jonkinverran ny reissailtua niin on käyty myös keräilemässä pokemoneja parissa eri kaupungissa ja siellä on ollu vähä muitakin.
3 Lurea Hämeenlinnan edustalla.
2 Lurea Seinäjoen kaupungintalolla.


Eka kerta kun kokeiltiin tätä pelia, meidän takapihalla.


Toisaalta taas kun tutkitaan tätä asiaa bisneksenä, niin Nintendo TUPLASI markkina-arvonsa kahdessa viikossa. Arvo nousi 120%! Tällä hetkelllä nintendon markina-arvo on siis n. 38 miljardia! No nyt kyllä muakin vituttaa, miksei ite keksiny tämmöstä pelia :O -Lähde

Oli kyseessä mielestäsi vaikka kuinka tyhmä ilmiö niin joku tästäkin käärii isot rahat!

Siinä mun ajatuksia kyseistä mobiilipelistä ja kyllä, pelaan itsekkin sitä sillontällöin. En tosin kovin fanaattisesti mutta kuitenkin!

Jos et ole vielä kokeillu, niin kokeile! Jos se on mielestäsi paskaa niin se on helppo poistaa, sitte voit ainakin arvostella sitä omien kokemusten pohjalta!

Loppukevennykseks vielä video minkätakia tätä peliä ei saa pelata ajaessa! Ei meinaan hyvä seurais kun kuski pyöris samanlailla kun Aku tässä videossa repsikan penkillä! (Jos video ei toimi, klikkaa tästä)

Kommentoi mikä pelissä ärsyttää jos ärsyttää! Jos taas pelaat niin kerro mitä mieltä olet pelistä!