tiistai 5. heinäkuuta 2016

Kasvisruokaa ravintolassa


Jos tahtoo käydä kokeilemassa, miltä kasvisruuan kuuluis maistua, kannattaa mennä Hämeenkyrön Frantsilan Kehäkukkaan! Siellä on lounasta tarjolla. Itsehän en ole kasviksista juurikaan koskaan piitannut, mummu minut tuonne vei joskus hiukan väkipakolla. Onneksi vei, sillä tuolla on ihan tajuttoman hyviä ruokia, paikan kotisivut. Vaikka mua hiukan ihmetyttää ne vesikannuissa olevat korret, niin ei haittaa. Samoin leipää ei meinannut tunnistaa leiväksi ekalla kerralla.

Viimeksi töissä ollessa käytiin siellä lounaalla, melkein saatiin kokonaan syödä ennen kun virven pentele alko kilkattaa. Siihen jäi lautaset pöytään ja hiukan evästä lautaselle kun työt kutsui. Kassan ohi mennessä kassatyttö huuteli että tulkaa sitten jälkkärille jos kerkeätte :) Kerettiinhän me, parin tunnin päästä.

Tässä kuvassa päivän lounastarjontaa. Älkää kysykö mitä tuossa on, en tiedä. Kasvispihvejä luki listalla. Mutta ainakin tomaatin, kurkun, porkkanan, valkosipulin ja mozzrellan tunnistin :D

Muistan varmaan lopunikää sen pienen ajatuskatkon mikä käytiin kerran tuolla pöydänääressä työparin kanssa. Oli tortilloja tarjolla, itse sai täyttää haluamillaan aineksilla. No, tortillat täyteen tavaraa ja syömään. Siinä sitten keskusteltiin kuinka on aivan sairaan hyvää jauhelihakastiketta osattu tehdä! Toinen vielä myönteli, että niin on. Sitten hetki taas syödään ja yhtäkkiä välähtää. Jauhelihaa?? Täähän on kasvismesta. Siis mitäköhän me oikeestaan syödäänkään..? No, ei selvinnyt. Ei kehdattu kysyä. Juuri töissä pohdittiin, että ehkä on parempi olla tietämättä mitä tuolla syö, koska silloin ei tuu ennakkoluuloja. Sillä jos jossain on tarjolla jotain tofua tai soijasuikaleita, niin voitte olla varmoja että en syö.

Mutta siis, jos pitäis arvio antaa niin täyden kympin mesta!